Qëndrimi në ishull

Nëse planifikoni të vizitoni Goli Otokun, është e rëndësishme të ndiqni parashikimin e motit dhe të shtyni udhëtimin në rast se parashikohet moti i keq. Stuhitë, reshjet e shiut dhe erërat e forta mund ta bëjnë lundrimin dhe qëndrimin në ishull jo vetëm të pakëndshëm, por edhe të rrezikshëm për jetën. Në rast të motit me diell, është e rëndësishme të mbroheni nga rrezatimi UV. Për të vizituar ishullin, rekomandohet të mbathni këpucë të forta, mantel kundër erës, syze dielli, mbulesë koke dhe një sasi të mjaftueshme të ujit të pijshëm.

Kur zbarkoni në mol, vini re pamjen dhe emrin e anijes me të cilën keni ardhur në ishull dhe kohën e caktuar të nisjes nga ishulli. Rruga e rekomanduar e vizitës së ishullit (vizita e lokaliteteve 1-8) zgjat rreth 60 minuta ecje, me një pjerrtësi të lehtë në një pjesë të rrugës. Gjatë sezonit turistik veror në molin e Goli Otoku, restoranti “Pržun” ofron pije freskuese. Gjatë sezonit të verës, është e mundur të blini ujë dhe suvenire në një kiosk afër molit. Koshat e mbeturinave dhe tualetet janë në dispozicion për vizitorët vetëm në mol ose në anijet me të cilat keni ardhur në ishull. Në ishull nuk ka ndriçim publik ose objekte të cilat ofrojnë akomodim me fjetje.

Lëvizja nëpër ishull jashtë rrugës së shënuar kërkon përgatitje të veçantë dhe nuk rekomandohet për vizitorët. Ecja përgjatë shkëmbinjve duhet të shmanget për shkak të rrezikut të rënies në humnerë. Gjithashtu duhet të shmanget hyrja në ndërtesa të braktisura për shkak të rrezikut të shembjes së trarëve të tavanit dhe sasive të mëdha të xhamit dhe metalit të thyer në dysheme. Nuk ka asnjë shërbim shëndetësor në ishull. Në rast lëndimi, kontaktoni personelin e anijes me të cilën keni ardhur në ishull ose telefononi numrin 112. Ndalohet ndezja e zjarrit në ishull, ngjitja nëpër shkëmbinj, hedhja e gurëve ose shkatërrimi i pronës.