10. Bunkerët

Fotografia e një prej shumë bunkerëve në Goli Otok

Autor i fotografisë: Darko Bavoljak

Që nga themelimi i kampit, disa dhjetëra bunkerë u ndërtuan në të gjithë ishullin, për të siguruar kampin. Ata u vendosën përgjatë skajeve të kampit dhe më vonë burgut, dhe mbeten deri më sot një kujtim i kohërave të kaluara.