11. Ishulli Sv. Grgur

Fotografia e mbetjeve të kampit në Sv. Grgur

Autor i fotografisë: Darko Bavoljak

Kishte dy kampe në ishullin Sveti Grgur afër Goli Otokut: një për gratë e dënuara dhe një për ushtarakër e dënuar. Kampi u krijua në prill të vitit 1950. Metodat e riedukimit dhe teknika ngjanin shumë me ato të përdorua në Goli Otok. Pas vitit 1956, për një kohë në ishullin Sveti Grgur ishin të vendosur nacionalistët dhe informbyroistët.