Kontakt

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću osnovanje 2004. godine s ciljem poticanja procesa društvenog suočavanja s prošlošću te jačanja javnog dijaloga o traumatičnim povijesnim događajima koji su obilježili hrvatsko i europsko društvo u 20. stoljeću. Posebnu pažnju Documenta pritom posvećuje stradanju pojedinaca i društvenih skupina u ratovima te žrtvama ideološki motiviranog nasilja na prostoru Hrvatske i susjednih zemalja.

U izgradnji demokratskog pluralizma i društva mira Documenta surađuje sa širokim krugom javnih institucija, nevladinih organizacija i medija u Hrvatskoj i drugim zemljama. Aktivnosti Documente organizirane su u tri temeljna programa: (1) Dokumentiranje, (2) Javni dijalog i javne politike te (3) Unaprjeđenje sudskih standarda i praksi.

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću

Adresa: Selska cesta 112C, 10000, Zagreb

e-mail: kontakt@documenta.hr 

Facebook: www.facebook.com/DocumentaZagreb

Twitter: twitter.com/DocumentaZagreb
www.documenta.hr 

Regionalni ured Zaklade Friedrich Ebert u Zagrebu

Zaklada Friedrich Ebert (FES) najstarija je politička zaklada u Njemačkoj s bogatom tradicijom socijalne demokracije koja seže od 1925. godine. Rad naše političke Zaklade usredotočen je na temeljne ideje i vrijednosti socijalne demokracije: slobodu, pravednost i solidarnost. To nas povezuje sa socijalnom demokracijom i nezavisnim sindikatima.

Regionalni ured zaklade Friedrich Ebert u Zagrebu otvoren je 1996. godine i odgovoran je za projekte u Hrvatskoj i Sloveniji. Glavne sastavnice našeg rada su jačanje demokratskih ustanova, rasprava o konceptima ekonomskih i društvenih reformi, međuetničko pomirenje i dijalog, podrška i promicanje aktivnosti sindikata, podrška organizacijama za razvoj aktivnog i pluralističkog civilnog društva.

Zaklada Friedrich Ebert

Adresa: Praška 8, 10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: 00385 1 480 79 70

Facebook: Friedrich-Ebert-Stiftung Zagreb

Web: www.fes.hr